Local Mizo food

Maten i Mizoram är en blandning av det kinesiska och nordindiska köket, väldigt annorlunda från det jag testat tidigare i Indien. De flesta rätterna som serveras här inte vegetariska, även de rätter som innehåller grönsaker inkluderar även kött eller fisk. Det jag fann mest intressant här är att deras rätter vanligtvis är kokta och milda, något som sällan serveras i resten av Indien! De använder dock en hel del olika kryddor på maten, vilket gör rätterna smakrika. 
// 
The food in Mizoram is a mix between the Chinese and North Indian cuisine, it is different from all the other types of food I've tried in India! Most of the dishes here are non vegetarian, even the dishes that serves vegetables include either meat or fish. What I found most interesting here is that they boil most of their food here and none of them are very spicy, that is more or less the opposite of the regular Indian dishes! They have a lot of different spices and flavours to the food though, which makes the dishes that I've tried really good! 

En vanligt rätt här - Bai! Kokta grönsaker med griskött, spenat och bambuskott // A common dish here - Bai! Cooked by steaming vegetables teaming up with pork, spinash and bamboo shoot. 
Indien - Local - Mizoram - food